Får det lov att vara en kaka?

Du som hittat hit har troligen reagerat på att denna blogg gömmer sig bakom en tråkig startskärm som ber dig ta ställning till om du vill acceptera kakor eller ej. Uppenbarligen accepterade du det den här gången, men skulle du tycka att det var OK om alla webbplatser inleddes på det sättet? Troligen inte. Ändå är detta vad den nya kaklagen kräver, verkar det som om man läser lagtexten. Men inte om man t.ex. läser vad Internetworld skriver om lagen.

På ett frukostseminarium på Metamatrix, fredagen den 2 december 2011, ska vi försöka reda ut vad som gäller. Vi har bjudit in de kanske viktigaste aktörerna på området i Sverige: Post- och telestyrelsen som är tillsynsmyndighet för lagen, och Interactive Advertisers Bureau (IAB-SE) som arbetat fram en branschrekommendation för hur man kan tillämpa lagen. Båda kommer att berätta om kaklagen från sina perspektiv. Jag själv kommer också att medverka.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder dessutom på kaffe – och kakor såklart.
Anmälan sker på Metamatrix webbplats.

Om du inte kan komma den 2/12 kan jag tipsa om att ett snarlikt seminarium anordnas 16/11 av Svenska föreningen för IT och juridik.

Innehållet är taggat med:

Författare:

Inga kommentarer till artikeln

Inga kommentarer funna för detta inlägg