Jag – en modebloggare!

Något oväntat för mina trogna läsare kanske, men jag har insett att de största bloggarna skriver om kläder och mode, så varför inte…

Blandade känslor för Desigual

Photo CC-BY HerryLawford @flickr

Desigual är ett för mig nytt varumärke. Jag uppfattar deras kläder som lekfulla och de har ofta en glad varm färgpalett. Köpte både en tröja och ett par jeans hos Desigual i början av året.

Tyvärr sprack sömmen i armhålan redan andra dagen jag använde tröjan. Detta utan samband med någon extrem händelse, så jag gick till butiken och bad att få reklamera den. Inga problem. Pengarna tillbaka direkt. Skadan reparerad, åtminstone ekonomiskt. Liksom mitt förtroende för varumärket.

Men efter en månad, då jag kanske burit jeansen 10-15 dagar, sprack även de i sömmen. Denna gång var det i samband med att jag böjde mig ner för att knyta skor. Jeansen var inte för tighta – snarare tvärtom – och sprickan var inte av det lilla slaget. Det var inte långt från att byxorna delades i två delar. Samma visa igen. Reklamation. Trevligt bemötande. Pengarna tillbaka. Plånboken reparerad.

Men förtroendet för varumärket? Nja, det känns inte helt frestande att chansa på att nästa plagg inte kommer att spricka. Inte när man som jag har ett klart begränsat intresse av att gå i klädbutiker. Jag blir fortfarande glad av deras kläder, men de får nog helst sitta på någon annan framöver.

Kanske var det ett olyckligt sammanträffande. Kanske håller Desigual-kläder i normala fall hög kvalitet? Vad är din erfarenhet?

Om inga kommentarer får mig på bättre tankar är nog min korta karriär som Desigual-kund över nu. Liksom min karriär som modebloggare? Vi får väl se…

Innehållet är taggat med:

Författare:

4 kommentarer till artikeln

Kommentarer

  1. Jag är ett stort Desigual-fan och har inte haft några problem med kvaliteten. Fick ett par skjortor i 40-årspresent i slutet av förra året och jag har haft dem en hel del utan några som helst tendenser till slitage. Föpte 4 skjortor och e t-shirt nyss också men det är lite för nytt för att säga om de håller eller inte.
  2. Vi råkade precis ut för det motsatta vad gäller kundvård från Desiguals sida. Dyr kappa som sprack i sömmarna lagades, men inte på alla platser där sömmen gått upp. Butikschefen för Desigual i Kista galleria ville endast kompensera med värdet för plagget, det var inget snack om kompensation för allt strul som detta medfört. Dessutom ifrågasattes kundens önskan om att vilja behålla plagget (modellen fanns inte kvar). Det roliga var att butiskchefen meddelade oss att han kunde få sparken om han på något vis kompenserad oss. Underlig personalpolitik på Desigual. Vi tog med oss den trasiga kappan utan kompensation.
  3. Jag håller med dig på båda punkterna. Väldigt roliga kläder men klänningen var trasig i sömmen redan i butiken.
  4. Har aldrig haft problem med kvaliten