Jag kastar in handduken!

Idag startar #blogg100 – en utmaning att blogga varje dag i 100 dagar, startad av Fredrik Wass.

Bloggosfären (finns det ordet fortfarande?) kommer att förtätas med ytterligare ca 10.000 pliktskyldiga inlägg, om alla de som antagit utmaningen (hittills ca 100) håller vad de lovar. Men var inte orolig – detta kommer inte att märkbart försämra signal/brusförhållandet på webben.

En del gammelmedianer är ivriga att rensa bort allt som inte håller måttet. Jag menar däremot att utrymmet på de digitala bokhyllorna i praktiken är obegränsat, och att det inte gör så mycket att ett eller annat bristfälligt inlägg publiceras. Troligen kommer åtminstone en handfull av de 10.000 blogginläggen att bli riktiga guldkorn, och det är dessa som kommer att spridas mest. Dessutom kommer deltagarna bli duktigare skribenter under resans gång.

Bra initiativ Fredrik!

Detta är mitt första, men också sista inlägg i #blogg100. Jag kastar in handduken direkt!

För några veckor sedan föddes mitt tredje barn. Och fjärde. Samma dag. Samma mamma. Så jag har fullt upp. Det går faktiskt jättebra att följa med i sociala medier när man är pappaledig. Klicka på gilla, retweeta, bläddra igenom loggen i LinkedIn eller göra en statusuppdatering – det klarar ena handen medan den andra vaggar en bebis. Men att blogga, det kräver sammanhängande tid, helst framför ett tangentbord. Sådan tid är ovanlig när man har två små.

Pappa appar

Lycka till alla ni andra! Jag ska läsa och gilla mellan varven!

Innehållet är taggat med:

Författare:

Inga kommentarer till artikeln

Inga kommentarer funna för detta inlägg